KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Én nem a tévénézőknek, hanem önnek szeretnék válaszolni, úgyhogy önre nézek és nem a tévékamerába. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
A magyar kormány nem azt ígérte, hogy megoldja a kétnyelvű bizonyítványok ügyét, és azt hiszem, hogy erre nincs is lehetősége. A magyar kormány felvetette, pontosabban Horn Gyula miniszterelnök vetette fel az augusztus 15-ei miniszterelnöki találkozón a kétnyelvű bizonyítványok ügyét, és ez szerepel abban az emlékeztetőben is, amelyet átadott. Meiar miniszterelnök akkor valóban azt ígérte, hogy a következő tanévben ezt megoldják. Ez nem történt meg, sőt! A külügyi kormányzat pontosan tudja, hogy milyen lépéseket tettek. Ezzel ellentétes lépéseket!
Mi ezeket a kérdéseket napirenden tartjuk, megoldani nem tudjuk, csak a megoldásukat szorgalmazzuk. Erre van lehetősége a magyar kormánynak. Ezt mi megtesszük, sőt nemcsak hogy tudjuk azokat az eseményeket, amelyeket ön említ, hanem arról is gondoskodunk, hogy ezt minél többen tudják. A jelek szerint elég sokan tudják, valószínűleg ezzel függ össze például az, hogy nem került sor az Európa Parlament, illetve a társult országok parlamentjeinek tervezett találkozójára Pozsonyban.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me