KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselőnő! Először is köszönöm a jókívánságait, ami jólesett. Az persze, hogy sikerült ezt a veszélyes ebekkel összekapcsolnia, már kevésbé. (Derültség.) De nem jelent igazán problémát.
Ami kérdése második felét illeti: hadd tájékoztassam, hogy 1997 áprilisában a kormány beterjesztette az Országgyűlés elé az állatvédelmi törvényt, ami valóban hivatott egyrészt az állatok védelmét és kíméletét szolgálni másrészt ugyanakkor tartalmaz szabályokat arra vonatkozóan, hogy a veszélyes állatok tartásának milyen feltételei vannak, azokat milyen módon lehet tartani, ki engedélyezi, milyen szabályai vannak általában a tartásnak, mi van az elidegenítéskor, és mi van akkor, ha valaki ezeket a szabályokat nem tartja be. A törvény tehát a parlament asztalán fekszik, a kérdés valóban az, hogy a parlamentnek mikor lesz ideje vagy lehetősége ezt megtárgyalni és elfogadni.
Egyébként tájékoztatom a képviselőnőt, hogy a veszélyes ebek tartásának szabályozása után a szükséges végrehajtási rendeletek - a kormányrendelet és a Földművelésügyi Minisztérium, valamint a belügyminiszter rendelete - a törvényben előírt időre elkészültek, és azóta hatályba is léptek.
Még egyszer mondom, az állatvédelmi törvény a parlament előtt van. Én is kérem, hogy a parlament minél hamarabb foglalkozzon vele és fogadja el.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me