DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Rendkívül sajnálom, hogy miniszterelnök úr nincs itt, mert hiszen ő nyilatkozott '97. február 10-én hétfőn napirend előtti fejtegetésében, miszerint a munkanélküli-rátát 1996 decemberében 10 százalék alá sikerült csökkenteni, a munkanélküliek számát pedig 400 ezer fő alá csökkentette. Úgy látszik, a miniszterelnök úr a számtan terén elért sikerein felbuzdulhatott, mert március 25-én - igaz, akkor már kedden - újabb nyilatkozatot tett a munkanélküliség tekintetében. Akkor a munkanélküli-rátát tovább csökkentette, mégpedig 8,6 százalékra, bár tény, hogy a munkanélküliek számát ekkor is ugyanannyira hagyta, mint korábban '96 decemberére tette, tehát 400 ezer körülire.
Ugyanakkor a birtokomban van a Központi Statisztikai Hivatal '96 decemberére vonatkozó szokásos havi jelentése, amelyben a munkanélküliek számát 480 ezerre tette, tehát lényegesen többre, mint a miniszterelnök úr, a munkanélküliségi rátát pedig megint csak meglepően lényegesen többre, 10,5 százalékra tette.
A kormány által a '98-as költségvetés mellékleteként kiadott hároméves prognózisban pedig még 2000-re is 10 százalékra tették a munkanélküliségi rátát. Kérdéseim: melyik adatnak higgyek? Másrészt pedig: mit szólnak ehhez a számmanipulációhoz a munkanélküliek és a hajléktalanok? Várom megtisztelő válaszát, miniszter úr. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me