DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy érdeklődéssel hallgattam Selmeczi Gabriella képviselő asszony kérdését, amelyet a miniszter úrhoz tett fel abban a tárgykörben, hogy hogyan szabadulhatunk meg a keblünkön melengetett kígyótól. Ha erre tudott volna valami jó megoldást, akkor még jobban odafigyeltem volna. (Derültség.) De most hadd váltsunk témát! Nevezetesen térjünk vissza a robbantásokhoz. Ha nem veszi rossz néven, abból indulnék ki, hogy az ismétlés a tudás anyja. Tehát nem veheti rossz néven, ha én a bölcsesség irányába akarom önt vezetni. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Jézus Mária! - Derültség.)
Ön '96 decemberében, miniszter úr, amikor leváltotta rendőr tábornokait, úgy nyilatkozott, hogy most már aztán véget vet a bűnözési hullámnak, véget vet a robbantásoknak is; s ha ez a kísérlete nem járna eredménnyel, akkor maga is megfontolja, nem kell-e lemondania. Na, hát Varga képviselőtársunk kérdését megoldotta volna már, ha akkor teljesítette volna ígéretét - nem teljesítette. Ma már tudjuk, hogy a merényletek új szakaszba érkeztek, most már ártatlanokat is sújtanak ezek a merényletek, tehát sokkal súlyosabb a fajtája ezeknek a bűncselekményeknek, mint korábban.
De ennek kapcsán kénytelen a Kisgazdapárt is feltenni azt a kérdést, hogy ha már egyszer nem jut kellő rendőri erő a robbantósokkal szemben, akkor miért vezénylik el a rendőri erőt egy olyan békés tüntetéshez, ahol végül is gyalogosokat, idős, rokkant személyeket állítanak elő, bilincselnek meg, gumibotoznak meg. (Moraj.) Miért a kisemberekkel szemben erősek, miniszter úr?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me