KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselőnő! A rendőrség egy kábítószer-kereskedéssel foglalkozó banda felszámolása nyomán jutott olyan információhoz, hogy az egyik fővárosi kórházban dolgozó orvos gyanúsítható kábítószerrel való visszaéléssel. Ezt a gyanút a rendőrség kénytelen, köteles kivizsgálni. Ennek kapcsán tartottak házkutatást a megadott kórházban, és foglalták le a kórlapokat, kifejezetten azzal a céllal, hogy ezt a bűncselekményt vagy ennek a bűncselekménynek az alapos gyanúját kivizsgálják.
Természetesen a rendőrség semmilyen más célra és okból ezeket az adatokat, amelyekhez hozzájutott, felhasználni nem fogja. És hozzáteszem rögtön, hogy - de ezt majd lehet vizsgálni, és gondolom, az adatvédelmi ombudsman is állást fog foglalni ebben a kérdésben - nem ismert olyan tiltó szabály, ami ezt kezelné valamilyen módon.
Ugyanakkor én is érzem azt a problémát, amelyet a képviselőnő is felvetett, éppen ezért a jövő héten találkozni fogok azokkal a pszichiáterekkel, akik ebben az ügyben már a nyilvánosság előtt is exponálták magukat, annak áttekintésére, hogy ilyen vagy hasonló ügyekben milyen eljárással lehet az egyik oldalon egy bűncselekmény alapos gyanúját kivizsgálni, a másik oldalon természetesen nem sértve az adott helyen kezelt betegek személyiségi jogait.
Addig kérem ennek a válasznak az elfogadását. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me