DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Olyan térségben élek, Tolna megye északi részén, ahol a társadalmi-gazdasági mutatók az ország legszegényebb részeiéivel vetekednek. Így nálunk a munkanélküliség és a szegénység elég gyakori vendég.
Ez lemérhető volt azon a pénteki telefonhadjáraton is, amely azt bizonyította, hogy önök meghirdettek szerdán egy sajtótájékoztatót - illetőleg az Esély Alapítvány képviselői -, egy olyan sajtótájékoztatót, ahol elhangzott az, hogy november 3-áig lehet pályázni a viszonylag hátrányos helyzetű diákok számára egy olyan 200 millió forintos közpénzre, amely havi 5000 és 17 ezer forint közötti támogatást tudna nyújtani a legrászorultabb egyetemistáknak.
Miután október 30-án és 31-én néhány újságban megjelent erről néhány hír, és a lejárati határidő a tegnapi nap volt, hihetetlen az az egy-két nap... - amely egyebekben mindenszentek, halottak napja volt és hétvége -, hogy hogyan lehetett volna készülni arra, hogy ezt a pályázatot be tudják adni.
Államtitkár Úr! A közalapítványban közpénzeket használnak föl, nyilván azért közalapítvány, mert közügyet szolgál.
(14.50)
De ahhoz, hogy közügyet lehessen szolgálni, ahhoz közzé is kell tenni, és megfelelő határidőt kell biztosítani ahhoz, hogy a pályázók élni tudjanak ezzel a pályázati lehetőséggel. Több egyetemen pénteken még nem tudtak űrlapot biztosítani a diákoknak.
Ezért várom államtitkár úr válaszát, hogy hogyan kívánják korrigálni ezt az eljárást, amely a múlt héten valóban sérelmesen érintett több tízezer diákot, akik nem tudták beadni időben a pályázatot. Várom a válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me