DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Államtitkár Úr! Alig néhány héttel ezelőtt a legfőbb ügyész úrnak az 1997-es esztendő első kilenc hónapjáról szóló bűnügyi statisztikája nyilvánosságra kerültekor megdöbbentő adattal kellett szembesülniük a magyar polgároknak. A kormány ez évben szinte hétről hétre elhangzó ígéretével szemben a tehetetlen belügyi vezetés működésének következtében a bűnözés 1997 első kilenc hónapjában több mint 10 százalékkal nőtt. A polgárok objektív és szubjektív biztonságérzete hihetetlen mértékben romlik.
Egy esztendővel ezelőtt a rendőri vezetők jogilag kétséges, nyilvánvaló politikai okokból megtörtént menesztésekor a belügyminiszter úr, akihez kérdésemet intéztem, egyértelműen azt ígérte, hogy garantálni tudja a magyar polgárok számára, a parlamenti képviselők számára, hogy 1997-ben megáll a bűnözés növekedése, sőt látható eredményeket fog elérni a belügyi vezetés. Azt gondolom, hogy nem pusztán csak az egyes polgárok biztonságával, hanem tágabb értelemben a közönség, a magyar nemzet biztonságát érintő szinte komikusnak is mondható bűncselekmények fordulnak elő. Komikusnak lenne mondható akkor, ha nem e rendkívül súlyos kérdésekről lenne szó.
Idén nyár elején, 1997. július 7-én egy vállalkozó Mercedeséből ellopták a frissen átadott, Teve utcai új rendőrszékház, rendőrpalota tervdokumentációját, egy olyan titkos dokumentumot, amely nyilvánvalóan a bűncselekmény következtében bűnözők kezébe került, és gyakorlatilag nemcsak kívülről épült üvegből ez a rendőrszékház, hanem annak tervdokumentációját ismerve az teljes mértékben áttekinthető. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)
Tisztelettel azt kérdezem államtitkár úrtól, hogy e bűncselekmény nyomozása hol tart. Mit tett a rendőri vezetés a Teve utcai rendőrszékház biztonsága ügyében? Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me