ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta az Expo '96. Budapest nemzetközi szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslatát T/93-as számon. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 199 igen szavazattal, 22 ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalását elrendelte.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány, ugyancsak sürgős tárgyalást kérve, benyújtotta a nyugellátások és baleseti nyugellátások 1994 szeptemberét megelőző időre vonatkozó emelésének egyösszegű kifizetéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát, H/103-as számon. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a sürgős tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 236 igen szavazattal, 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett az ország-gyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalását elrendelte.
(16.30)
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottak alapján az Expo '96 Budapest nemzetközi szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, a költségvetési és a környezetvédelmi bizottságnak; a nyugellátások és baleseti nyugellátások 1994 szeptemberét megelőző időre vonatkozó emelésének egyösszegű kifizetéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális és a költségvetési bizottságnak; végül a privatizációs folyamatok és az Állami Vagyonkezelő jogszerűségét veszélyeztető visszaélések feltárását elősegítő országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, az alkotmányügyi és a számvevőszéki bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány benyújtotta a választottbírósági eljárásról szóló javaslatát, és kérte annak kivételes eljárásban történő megtárgyalását. Az előterjesztést képviselőtársaim a hétvégi futárpostában kapják kézhez, így a kivételes tárgyalásról jövő heti ülésünkön határoz az Országgyűlés - annak érdekében, hogy az egyes képviselőcsoportok kialakíthassák álláspontjukat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me