ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Tegnap határozott az Országgyűlés a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatnak a központi költségvetés bevételeinek és kiadásainak fejezetenkénti összegéről és fő összegéről, továbbá a költségvetési hiány mértékéről.
A Házszabály 56/b § (4) bekezdése a következőket mondja ki: "A határozathozatalt követő napon a költségvetési ügyekkel foglalkozó bizottság tájékoztatja az Országgyűlést a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat azon részeiről, amelyekről az Országgyűlés határozott."
A bizottság írásos tájékoztatóját mellékleteivel együtt a képviselők részére kiosztották. Ezt egyébként a pénteki postával a most távol lévő képviselők is megkapják.
Kérdezem: a költségvetési bizottság elnöke vagy helyettese kíván-e szóban is nyilatkozni? Az írásbeli tájékoztatót megadta, ha kívánnak a bizottság részéről nyilatkozni, akkor erre mód van. (Nincs jelentkezés.) Tehát nem kívánnak.
Így – tisztelt Országgyűlés – a Házszabály 53/c § (1) bekezdése értelmében a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat részletes vitáját újból megnyitom.
Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály fent említett szakasza alapján 8 napon belül, december 9. napjáig a fejezetek bevételi, kiadási főösszegét, a hiány mértékét nem érintő, kapcsolódó módosító javaslatokat lehet benyújtani.
Kérem, hogy a kapcsolódó módosító javaslatok szerkesztése során ezeket a szempontokat gondosan vegyék figyelembe.
A Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat újra megnyitott részletes vitájára, illetve annak lezárására várhatóan december 9-i, szerdai ülésnapunkon kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me