MÉCS IMRE (SZDSZ)

Full text search

MÉCS IMRE (SZDSZ)
MÉCS IMRE (SZDSZ) Elnök Úr, a törvényjavaslat 1. és 2. §-ához kívánok hozzászólni. Azt írta nekem egy ember… (Olvassa.) 1956-ban kilencéves voltam. Soha nem mondtam ki az "ellenforradalom" szót, de sajnos, azt sem mondtam 1988-ig, hogy "forradalom". De bűneim ennél többek: évekig az MSZMP tagja voltam.
Igaz, ebből semmi hasznom nem származott, de akaratlanul, bután, ostobán egy ideig engedtem magam félrevezetni. Amikor megtudtam az igazságot, lelkileg is összeroppantam. Nem találtam a magam számára mentséget. Most sem érzem, hogy mentséget kaphatnék, de régóta gondolkodom azon, hogy bocsánatot kell kérnem. A halottaktól nem kérhetek. A kivégzettektől sem. Vannak olyanok, akiktől nem is akarok bocsánatot kérni azért, mert hét évig az MSZMP tagja voltam. Meghallgattam az Ön parlamenti beszédét, és rögtön tudtam, hogy kihez kell fordulnom. (Zaj, mozgás.) Tisztelettel kérem Önt, hogy bocsássa meg bűneimet: azt, hogy hét évig az MSZMP tagja voltam, azt, hogy elfelejtettem a forradalmat, azt, hogy későn fedeztem fel az igazságot és azt, hogy évekig nem is kerestem. Ha megbocsát, megköszönöm.
Én ezt az embert szeretném megölelni, és szeretném azt, hogyha több százezren lennének, akik magukban ugyanígy gondolkodnának. Mert azzal előre jutnánk. Azzal meg tudnánk oldani a problémáinkat, össze tudnánk fogni. Ennyit szerettem volna mondani. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me