Rákóczi János

Full text search

Rákóczi János (Felsőleperd, 1897. szept. 25.Bp., 1966. júl. 3.): mesterszakács. Tanulóéveit követően az I. világháborúban harcolt, majd a Tanácsköztársaság idején a Vörös Hadseregben szolgált. 1920-tól Bp.-en szakács. 1924-től a párizsi Larue étteremben dolgozott, 1926-tól a „HAEN”, 1930-tól a lillafüredi Palota Szálló, 1933-tól a Gellért Szálló, 1953-tól 1961-ig, nyugdíjazásáig a Duna Szálló konyhafőnöke, 1958-ban a brüsszeli világkiállítás m. konyháját vezette. Nemzetközi szakácsművészeti kiállításokon aranyérmet nyert Bécsben (1933), Berlinben (1936) és két ízben Frankfurt am Mainban. Sikerrel szerepelt bemutatókon Londonban, Münchenben és Bonnban. – M. Konyhaművészet (Bp., 1964).

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me