Utóerjedés.

Full text search

Utóerjedés. A must fő erjedésének, még mielőtt az összes cukor kierjedne, a boros pincékben uralkodó alacsony hőmérsék vet véget, mikor is az új bor megtisztul és seprüjét lerakva nem erjed többé. Nyár elején azonbana pincék is pár fokkal magasabb hőfokot kapnak s az őszszel abbanmaradt erjedés folytatódik, mig vagy az erjedésre képes cukor majdnem teljesen elfogy, vagy mig a képződött sok szesz az erjedést megakadályozza. A bor ekkor is szénsavat fejleszt s némi élesztőt rak le s végül megtisztul; ezen megújult nyári erjedést nevezzük U.-nek. L. még Sör.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me