Petiotozás.

Full text search

Petiotozás. Petiot burgundi birtokostól ajánlt eljárás, mely abban áll, hogy aki nem sajtolt törkölyre azonnal, a lefolyt must vagy vörös bor mennyiségének megfelelő 16-18° R. meleg s 15-17%-os nádcukoroldatot töltenek s azzal erjedni hagyják; Petiot szerint ez az eljárás 3-4-szer is ismételhető, de az utóbbi termékek kevés savat tartalmaznak. Szokták a törkölyt 6-7%-os alkohol tartalmu vizzel is leönteni, de ez nem ád olyan jó bort mint a cukros viz, fő dolog, hogy a törköly friss legyen és hogy az erjedés minél hamarább meginduljon, l. Lőre.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me