Omelette

Full text search

Omelette frarancia elnevezése a palancsintához hasonló, de csak egy oldalon sült s kissé vastagabb tésztának, melybe annyi tojást tesznek, ahány kanál cukrot s fele mennyiségű lisztet; ha a tojások fehérje hab alakjában jő a nyers tésztába, akkor O. soufflée, azaz felfújt a neve. Töltetlenül v. töltve szerepel; tölteléke részint sós (vágott hús, turó vagy füvek), részint édes (különféle gyümölcsíz); ha melegen töltik meg s hirtelen tekercscsé alakítják, újólag a sütőbe kerül s miután kissé átsült, szeletekbe vágják és igy adják asztalra.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me