Morzsásodás,

Full text search

Morzsásodás, a gyümölcs-, különösen az alma- és körtefák betegsége, mely abban áll, hogy a törzs v. az ágak egyes helyein a kéregpara külső tömöttebb rétege alatt laza, morzsalékos, eleinte világosbarna, később megfeketedő para - tömeg képződik, mely ugy a mohok és zuzmók letelepedésének kedvező tanyát, valamint különféle rovaroknak alkalmas buvóhelyet nyujt. Az elmorzsásodott helyeken a nedvesség könnyen összegyülemlik, miáltal az eleinte morzsalékos para fekete pépes anyaggá bomlik, mely bomlás esetleg áthat az egészséges kéregre is. A M. oka határozottan nem ismeretes; Sorauer azt hiszi, hogy a szövetek vizbősége okozza e betegséget.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me