Gallozás.

Full text search

Gallozás. Borjavítási és egyszersmind borszaporítási eljárás, melyet Gall L. Trierben 1860 körül fedezett fel, s melyt azóta ugy Franciaországban, mint a Rajna mentén széles körben gyakorolnak. Az eljárás abban áll, hogy a savanyu musthoz annyi vizet töltenek, hogy annak szabad savtartalma 6-7 pro mille legyen, s azután a felhigult musthoz annyi cukor teendő, hogy a must cukortartalma 18%-20%-24%-ra emelkedjék. Cukor helyett alkoholt is lehet használni oly mértékben, hogy annak hozzáadása után a bor szesztartalma 9-10-12%-ra rugjon. Ezen eljárás által a felhigítás mérve szerint üresebb s kevés bouquet-t tartalmazó borok nyeretnek, főelőnye azonban, hogy általa a borok a különböző évjáratok dacára egyenlő minőségüek lesznek. A G.-t a mesterséges borokról stb. szóló 1893. XXIII. t. c. tiltja.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me