Farsangi fánk,

Full text search

Farsangi fánk, zsirban sült, édes, kelt tészta élesztő, cukor tej (v. tejfel), tojás, finom liszt és vajból, mely vegyüléket a megkelés után gyengéden kis ujjnyi vastagra kinyujtva, és pogácsaszurkálóval kiszurva, másodszori kelésnek vetnek alá. Ezután két fánk közé egy kevés gyümölcsizt, leginkább barackizt tesznek, gyengén egymáshoz nyomják és forró zsirban csukott lyuk fölött zsemlyeszinüre sütik. meleg helyen itatós papirral borított szitára teszik, s ha az egész adag kész, csinosan tálalva, vaniliás cukorral meghintve, feladják. A sikerült fánk egyik főkelléke a körületét képező fehér szegély.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me