Cukrász

Full text search

Cukrász (conditor), iparos, aki nem csak ehető cukrászati árukat, fagylaltokat és befőtteket készít, hanem a finomabb tésztanemüek diszítésével is kitünik. A cukrászati mesterség a középkorból származik, amikor az olasz udvaroknál először nevelték e különleges szakmára az embereket; a cukrászat különben Magyarországon mint a sütőiparág egyik ága képesítéshez van kötve s ugy a fővárosban, mint a nagyobb vidéki városokban a fejlődés szép fokára emelkedett. Egyes fővárosi cukrászok édességei nevezetes kiviteli cikket képeznek.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me