Március hó 3., szerda

Full text search

Március hó 3., szerda
9h
Országos vezetőséghez beosztottak referádája.
9h 30
Szűcs András szds. a harctérről visszatérve tisztelgő látogatáson jelentkezett Országos Vezetőnél.
10h
Rajcsányi Ferenc a MUSZ ügyeiről tájékoztatta az Országos Vezetőt.
12h
Országos Vezető értekezleten vett részt, amelyen megtárgyalásra került a Stadion területének kijelölése és a terület feltöltése.
13h 30
Az Országos Vezető hivatalos helyiségében jelentkezett dr. Rézler Gábor érsekújvári polgármester megbízásából Bácsalmásy Mihály okleveles építész; az érsekújvári levente-otthon és székházépítési munkálatainak anyagigénylését terjesztette elő az Országos Vezetőnek azzal a kérelemmel, hogy azokat véleményezze és megfelelően pártfogolja. Az anyagigénylések száma az összesített kimutatás szerint 34 ügydarabon történt meg. Az ügydarabokat az Országos Vezető: „Láttam. A kért anyagkiutalást kérem” szavakkal pártfogolta az érsekújvárosi levente-otthon és székház építési munkálatainak befejezését.
13h 45
Az Országos Vezető felkereste Bárczy István miniszterelnökségi államtitkárt hivatalos helyiségében. Tájékoztatta őt a Miniszterelnök úr szóbeli rendelkezése felől, mely szerint az Orsz. Vez.-nek elő kell készíteni annak a lehetőségét, hogy alárendelt szervei a Miniszterelnök úr közvetlen rendelkezése alá kerüljenek. Kérte ezzel kapcsolatban Bárczy államtitkárt, hogy a miniszterelnökség jogászai az 5.520/M.E.- 1941. sz. rendelet ily irányban történő kiegészítését dolgozzák ki, melyről Bárczy államtitkár a Miniszterelnök Urat előzetesen tájékoztatni fogja.
Erről az Orsz. Vez. mindaddig nem tájékoztatja elöljáróit, amíg a Miniszterelnök Úr felhatalmazást nem ad intézkedéséről.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me