Május 31., hétfő

Full text search

Május 31., hétfő
8h
Az Országos Vezetőséghez beosztottak rerferáltak.
9h
Vitéz Dezséry Endre, a Levente Hírközpont vezetője a szabadkai „Fegyver és Szellem” kiállítással kapcsolatban tájékoztatta az Országos Vezetőt. – Ezután a május 31-i, június 1-i és június 2-i könyvnapról tájékoztatta az Országos Vezetőt. Jelentést tett az Országos Vezetőnek a levente intézmény bekapcsolódásáról.
9h 30
Dr. Palkovics Pál miniszteri osztálytanácsos Szinay altábornagy felmentési ügyiratát mutatta be felülvizsgálatra az Országos Vezetőnek.
10h
Dr. Saád Ferenc őrnagy, egyetemi magántanár az Országos Vezetővel a pannonhalmi főapátnál teendő látogatás részleteit beszélte meg az Országos Vezetővel.
10h 30
Szűcs András százados az oroszországi sítáborban egyik alantosának a pártfogolását kérte az Országos Vezetőtől. Országos Vezető a Nemzeti Bankban altiszti állás elnyerésénél fogja őt pártfogolni.
11h
Arató Géza, testnevelésügyi tanácsos, az Országos Sport Központ h. vezetője a Sirály Evezős Egylet ügyében referált az Országos Vezetőnek.
11h 30
A Kormányzóságtól hívták fel az Országos Vezetőt és arra kérték távbeszélőn, hogy vitéz nagybányai Horthy Istvánnénál, a Kormányzóhelyettes Főméltóságú özvegyénél holnap 10 órakor jelenjen meg.
12h
Schmidt József m.kir. kormányfőtanácsos, a SÉOF vezetője referált az Országos Vezetőnek.
13h
Országos Vezető meglátogatta a Stádium, a Levente Központ, a Leventék, a Mefosz és a Katholikus Diákszövetség könyvsátrait.
20h
Az Országos Vezető a honvédvezérkar főnökének lakásán megbeszélést folytatott a honvédvezérkar főnökével és tájékoztatta őt a Kormányzó Úr Őfőméltóságánál kihallgatása alkalmával előadott anyagról ugyanúgy, mint a Honvédelmi Minisztert a május hó 27-én tett kihallgatása alkalmával.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me