ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Visszatérve Pető Iván képviselő úr kérésére, a következőket szeretném mondani: egyrészt a házbizottság ülésén egyetértés született abban, hogy nem szükséges írásban előre jelentkezni, hanem gombnyomással is lehet a felszólalási szándékot jelezni. Természetesen ennek következtében a korábbi gyakorlatnak és a Házszabály rendelkezésének megfelelően váltakozva, kormánypárti-ellenzéki, kormánypárti-ellenzéki képviselőknek adja meg majd a soros levezető elnök a szót, figyelemmel arra is természetesen, hogy ha más-más frakciókból, más-más kormánypárti, más-más ellenzéki frakciókból jelentkeznek, akkor a felszólalás lehetősége biztosított legyen. A Házszabály azon rendelkezése is nyilván érvényes, hogy az előterjesztő soron kívül, bármikor szót kérhet, és természetesen a kormány tagjai is szót kérhetnek. Nyilván a Házszabálynak az a rendelkezése is érvényes, amely lehetőséget biztosít kétperces hozzászólásokra, ilyen értelemben semmilyen korlátozás nem történt.
Egyetlen probléma van, ez pedig az, hogy a mai nap folyamán a technikával van valamilyen gond, és nem pontosan, vagy egyáltalán nem jelzi a monitor a felszólalási szándékot, ezért a következőt szeretném kérni: egyrészt szeretném tisztázni azt, hogy a Szocialista Párt részéről kik azok, akik elsőként fognak felszólalni, ugyanis a Szocialista Párt lényegében a teljes frakciót bejelentette a mai napra felszólalási szándékkal, de nem derült ki a sorrend, és most, ahogy elnézem, ha sorrendben adnék szót, akkor az első, a lista elején szereplő, A betűvel kezdődő nevű képviselőknek sajnos nem tudnék szót adni, mert nincsenek az ülésteremben. Ezért kérem, a szocialista frakció adja meg azoknak a nevét, akik most, a következő percekben, órákban fel kívánnak szólalni, s az MSZP-frakció álláspontját kívánják ismertetni.
Ugyanezt kérem a többi frakciótól is, hogy ilyen értelemben váltakozó sorrendben meg tudjuk adni a szót. Természetesen ha a monitor és a technika megjavul, akkor ilyen módon is tud a levezető elnök szót adni, de addig kérem, hogy a jegyző urak segítségét vegyék igénybe, és náluk jelezzék azt, hogy ki kíván hozzászólni.
Nálam egyelőre a monitoron csak Gémesi György neve szerepel, de nyilván a teremben lévők számát figyelembe véve biztos, hogy mások is kívánnak majd hozzászólni. Tehát még egyszer azt kérem, adják meg az egyes frakciók az elsőként... - nem itt a plenáris ülésen, a jegyzőkhöz kérem, hogy továbbítsák ezt a listát, és utána természetesen ebben a sorrendben fogom megadni a szót. Logikusan következik, hogy miután először a kormány képviselője kapott szót, most a Szocialista Párt következik felszólalásra, ez volt a szándékom. Kérem, hogy a Szocialista Párt jelölje meg a személyt!
(Jelzésre:) Pető Iván újabb ügyrendi javaslatot kíván tenni? Igen.
Megadom a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit