SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Közel másfél millió állampolgár kéri a Magyar Országgyűléstől, kéri a Medgyessy-kormánytól, hogy ne privatizálják a kórházakat, és azt, hogy a gyógyszerárak ne vágtassanak, ne dráguljanak.
Közel másfél millió ember írásban kérte azt, hogy tartsák be önök, szocialisták azt az ígéretet, hogy ne legyen senki se beteg azért, mert szegény, és ne legyen senki se szegény azért, mert megbetegedett. Ezek az emberek, akik az aláírásukat adták a nemzeti petícióhoz azért, hogy mint mondtam, ne privatizálják a magyar kórházakat, ne verjék dobra a magyar kórházakat, kérik, főleg a nyugdíjasok kérik önöktől, hogy ne vágtassanak a gyógyszerárak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezek az emberek tudják, tisztában vannak azzal, hogy az elmúlt két évben, a Medgyessy-kormány uralkodása alatt a gyógyszerárak az infláció többszörösével emelkedtek. Szemfényvesztés ide, szemfényvesztés oda, ezek a tények. És ezek az emberek, akik aláírták a nemzeti petíciót, mint mondom, nagyon sok nyugdíjas is, azt kérik, hogy az infláció fölötti mértékben ne emelkedjenek a gyógyszerárak. Azt kérik, hogy önök tartsák be legalább a töredékét annak, amit ígértek.
Az emberek aggódnak. Aggódnak azért, hogy mi lesz velük, ha megbetegednek; mi lesz velük, ha kórházba kell menni; mi lesz velük, ha patikába kell menni kiváltani ezeket a gyógyszerkészítményeket. Kérem a tisztelt SZDSZ-es és MSZP-s képviselőtársainkat, hogy a törvény erejénél fogva, törvénybe iktatva tegyenek eleget a választók, a magyar állampolgárok kérelmének, mint mondtam: közel másfél millió állampolgár kérelmének. Kérem önöket, hogy szavazzák meg a napirendre vételt. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť