ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen, képviselő asszony. Kérdezem tehát tisztelt képviselőtársaimat, hogy a sürgős tárgyalásba vétellel kiegészíti-e a mai rendkívüli ülés napirendjét a T/10557. számú törvényjavaslattal. Kérem, szavazógéppel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 144 igen szavazattal, 191 nem ellenében, tartózkodás nélkül utasította el az indítványt.
Megkérdezem az előterjesztőket, kívánják-e indokolni “A kormány által a Magyar Távközlési Részvénytársaságnak juttatott fejlesztési adókedvezmény és Medgyessy Péter kormányfő fia cégének - a Magyar Távközlési Részvénytársaságtól kapott - 100 milliós nagyságrendű megbízása közötti összefüggéseket vizsgáló bizottság létrehozásáról” szóló H/10474. számú országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kívánja-e valaki indokolni? (Nincs ilyen jelzés.) Nem kívánják indokolni.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy az előterjesztés sürgős tárgyalásba vételével kiegészíti-e a mai rendkívüli ülés napirendjét a H/10474. számú országgyűlési határozati javaslattal. Kérem, szavazógéppel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 333 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta az indítványt.
(13.00)
Tisztelt Országgyűlés! Figyelemmel arra, hogy napirend-kiegészítésről és napirendre vett előterjesztés tárgyalásáról döntöttünk, így erre utolsó napirendi pontként kerül sor. A tárgyalás során az előterjesztő felszólalására 10 perc áll rendelkezésre, és a kormány, a bizottságok álláspontjának kifejtésére, valamint a képviselői felszólalásokra 5-5 perc áll az önök rendelkezésére.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja indítványozta továbbá, hogy mai ülésünkön ne kerüljön sorra a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a napirendi ajánlás módosítását kezdeményező indítványt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés jól látható többsége a napirendi ajánlás módosítását nem támogatta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť