ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Nagy tisztelettel hallgattam a képviselő úr felszólalását, óhatatlanul úgy is, mint az alkotmányügyi bizottság elnökének felszólalását. Megmondom őszintén, nekem több kételyem van abban a kérdésben, hogy ez a megoldás egyáltalán valamit előrevisz-e; tudniillik az is kérdés, azt is megkérdőjelezem, hogy ez ügyrendi javaslat volt-e.
A Házszabály 142. § 1. pontja szerint ügyrendi javaslat a plenáris vagy bizottsági ülés vezetésével, rendjével összefüggő, a tárgyalt napirendi pontot érdemben nem érintő eljárási kérdésre vonatkozó javaslat. Hogy valamit továbbítani kell egy bizottsághoz vagy nem, nem vagyok benne biztos, hogy ez lényegét tekintve ügyrendi javaslat.
Egyébként a képviselő úr nyilván tudja azt is, hogy ebben a kérdésben kézfeltartással kell szavazni. Nyilván tudja azt is, utána ki fog derülni, illetve kiderülhet, hogy a Ház nem határozatképes. (Moraj.) De természetesen meghajolva az ön tekintélye előtt, elrendelem az ügyrendi kérdésben való (Moraj.) szavazást.
Kérem, hogy az előterjesztő képviselő úr még egyszer pontosan határozza meg vagy fogalmazza meg az ügyrendi javaslatot. (Moraj. - Dr. Pusztai Erzsébet: Ügyrendi javaslathoz hozzá lehet szólni! - Általános zaj.) Az előterjesztő képviselő úr újra megfogalmazza a javaslatot.
(16.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť