ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): (Aszódi Ilona Katalinhoz): Képviselő asszony más kérdésben kér szót? (Aszódi Ilona Katalin bólint.) Igen.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy gondolom, miután elnöki jogkör annak elbírálása, hogy milyen kifejezést tart sértőnek és milyet nem, meglehetősen kiéleződött légkör uralkodik mostanában a parlamentben (Közbeszólás az SZDSZ soraiból: Ki tehet róla?!), és az a tapasztalatom, hogy ilyen sértő kifejezések vagy legalábbis határesetek gyakran előfordulnak. (Zaj.) Ugyanakkor úgy gondolom és az a tapasztalatom, hogy a rendreutasításnak, sajnos, nagyon kevés eredménye van.
Ha elemezzük a két felszólalást - a belügyminiszter úr felszólalását és a rá közvetlenül adott választ -, úgy gondolom, hogy mindkét felszólalásban voltak olyan elemek, amelyek legalábbis súrolták a sértő kifejezés határait. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban. - Zaj. - Kuncze Gábor méltatlankodva ingatja a fejét.) Elsősorban ez az oka annak, hogy figyelmeztetést egyik esetben sem alkalmaztam.
Egyébként a Házszabály ilyen esetet, ami a konkrét javaslatot illeti vagy ilyen megoldást, valóban nem ismer. Az alkotmányügyi bizottsághoz fordulni ebben a kérdésben, ahol egy kifejezés sértő vagy nem sértő voltát kell elbírálni, ilyen eljárást a Házszabály nem ismer. Viszont a képviselő úrnak természetesen jogában áll az alkotmányügyi bizottsághoz fordulni, és ebben a kérdésben a bizottság állásfoglalását kérni. (Közbeszólások: Mondjon le!)
Ezt a kérdéskört lezártuk. (Dr. Toller László: Szavazni kell!) Úgyhogy új ügyrendi javaslatok tárgyában, ha kíván valaki felszólalni, megadom a szót. Elsősorban Aszódi Ilona Katalin független képviselő asszonynak adom meg a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť