ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Az alkotmány rendelkezik arról, hogy minden országgyűlési képviselő keddenként interpellációt és kérdést intézhet. Ezt a Házszabály úgy szabályozza, hogy minden kedden minden frakció egy-egy képviselőjének lehetőséget ad, illetve az szót kap. A függetlenek ez alól kivételek. A független képviselők - most már negyedik hete vagyok itt - ez alatt az idő alatt nem kaptunk szót sem az interpellációk, sem a kérdések során. Olyan ritkán kerül ránk a sor, hogy ez, úgy gondolom, méltánytalan. Lehet azt mondani, hogy végül is szót kapunk félévenként egyszer, ez azonban, úgy gondolom, rendkívül kevés.
Arra kérem önt, hogy ezt a szabályozatlan helyzetet a házbizottságban vesse föl, és a házbizottság foglaljon állást a kérdéssel kapcsolatosan. Tudomásom van róla, hogy a Házszabályt módosítani kívánja a Ház, azonban ez olyan hosszú időt vesz igénybe, hogy addig is kérem: a házbizottság ezzel a problémával kapcsolatosan foglaljon állást. Tehát még egyszer mondom: szabályozzák a független képviselők ilyetén megszólalási lehetőségét, mert ez most nincs szabályozva. Nem azt mondom, hogy minden egyes alkalommal, hiszen kevesebben vagyunk, de valahogyan méltányos és számunkra is kiszámítható módon. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť