TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető, Pártelnök Úr, Képviselő Úr! Először is azt szeretném mondani, hogy tegnap nem parlamenti választások voltak, hanem az Országgyűlés egy képviselőjének a választása volt Újpesten, amit eddig is rendre a szocialisták nyertek. Ehhez gratulálunk önöknek, de ne keverjék össze azt, hogy egy képviselői hely, egy mandátum elnyerése még nem a parlamenti többséget jelenti (Gőgös Zoltán: Ilyen senki nem mondott.), nem egy teljes népakaratot jelent, és nem jelenti azt, hogy a kormányt valakik is szeretnék leváltani. (Gőgös Zoltán: Maradjatok ebben a hitben!) Ugyanis a parlamenti választások április 6-án voltak, és április 6-án a Fidesz-KDNP-többség megkapta a felhatalmazást arra, hogy folytassa a kormányzást. Tehát az, amiről Tóbiás frakcióvezető úr beszélt, hogy nem folytathatja a kormányzást, az nem tegnap dőlt el, hanem 2014. április 6-án, és meggyőző többséggel, mert kétharmados többséget szerzett másodjára is a Fidesz-KDNP-többség, éppen ezért folytathatja azt a kormányzást, amely igenis az emberek javát szolgálja, hiszen ezért kapta meg a folytatásra a felhatalmazást.
Lehet, hogy Tóbiás úrnak az az aktuális kérdés, hogy hányan mennek ki az utcára, egyébként jelzem, hogy akik kimennek az utcára, azok kérik, hogy sem az MSZP, sem semmilyen ellenzéki párt ne menjen oda tüntetni, mert ők ezt nem szeretnék. (Felzúdulás, közbeszólások az MSZP soraiban.) Tehát ön igenis csúsztat, amikor azt állítja (Az elnök csenget.), hogy azok, akik az utcára vonulnak ki demokratikus jogukkal élve, és tüntetnek egy-egy döntés ellen, vagy olyan döntés ellen, amelyik egyébként meg sem született - ilyen volt például a távközlési adó kiterjesztése (Derültség az ellenzéki sorokban.) -, azok úgy gondolják, önök úgy gondolják, hogy ezt az önök pártja, az MSZP érdekében teszik. Tehát erős csúsztatás az, hogy ön feláll a parlamentben, és azoknak a képviseletében szólal föl, akik az utcán tüntettek bizonyos ügyben, mert ők kérték, hogy önök oda se menjenek, és azt sem kérték öntől egyébként, hogy a nevükben a parlamentben szólaljon föl. (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Zaj.)
Egyébként a kormányzó többségnek nem ezek az aktuális kérdések. (Zaj.) Az az aktuális kérdés, hogy ezen a héten két fontos törvényt fog az Országgyűlés elfogadni, a devizahitelek forintosításának a törvényét és a fair bankok törvényét, amely le fogja zárni hosszú távra több mint 600 ezer embernek, 350 ezer érintett szerződő félnek a devizahiteles ügyét. A kormányzó többségnek az az aktuális kérdés, hogy megtárgyalja és elfogadja-e a költségvetést, amely költségvetés a családok támogatásáról, a gazdaság fejlesztéséről és a munkahelyek teremtéséről szól. A kormányzó többségnek az az aktuális kérdés, hogy a magyar embereknek alacsonyan tartsa a rezsiköltségét (Zaj. - Az elnök csenget.), hogy megvédje azokat az értékeket, amit a rezsicsökkentéssel az elmúlt években el tudott érni. A kormányzó többségnek az az aktuális kérdés, hogy tovább emelje a pedagógusok bérét, és jövő évtől emelje a rendvédelmi dolgozók és a honvédelemben dolgozóknak a bérét, ami 44 milliárdot fog jelenteni a költségvetésnek.
(14.00)
A magyar parlament többségének az az aktuális kérdés, hogy a magyar családoknak hogyan tudja fölemelni a családi adókedvezményt, és hogyan tud egyre több munkahelyet teremteni. (Folyamatos zaj az MSZP soraiban.) A magyar parlamenti többségnek az az aktuális kérdés, hogy az európai uniós támogatásokat hogyan tudja a magyar gazdaság fejlesztésére és erősítésére fordítani, azt a 2500 milliárdot, ami a jövő évi költségvetésben van betervezve.
Azt gondolom, hogy a magyar társadalomnak, Magyarországnak, a magyar embereknek, egyetértésben a kormányzó többséggel, ezek az aktuális kérdések, nem pedig az, amiről a szocialisták beszélnek.
Köszönöm szépen. ((Szórványos taps a kormánypárti padsorokban. - Nagy taps és ováció az MSZP soraiban. - Lukács Zoltán: Bravó! Remek volt. Remek. Vissza! - Dr. Szél Bernadett: Fantasztikus.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem