ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok következnek. Az előterjesztő az ajánlás 2. pontjában szereplő indítványt támogatja, amelyről azonban az SZDSZ képviselőcsoportja külön szavazást kért. Erről az indítványról tehát később határozunk.
Az ajánlás 1. pontjában Pető Iván a törvényjavaslat 1. §-ának kiegészítését kezdeményezi azzal, hogy a Kossuth- és a Széchenyi-díjjal együtt jelvény is járjon. Ezzel összefüggésben javaslatot tesz a jelvény formájára is. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 2. pontjában szereplő indítványt. Az oktatási és a gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 149 igen szavazattal, 198 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 2. pontot teszem fel szavazásra a kulturális bizottság javaslata szerint. Az előterjesztő támogatja, de frakciókérésre külön szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 221 igen szavazattal, 114 nem ellenében, 26 tartózkodás mellett elfogadta.
A 3. pontban Bauer Tamás és más képviselők a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 6/B. § a) pontjának elhagyásával azt kezdeményezik, hogy a miniszterelnök ne alapíthasson Corvin-lánc, illetve -koszorú elnevezésű kitüntetést. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 4. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 145 igen szavazattal, 211 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 4. pontban Bazsa György a törvényjavaslat 2. §-ának módosításával azt kezdeményezi, hogy a kitüntetés elnevezése ne "Magyar Corvin", hanem Batthyány-lánc, illetve -koszorú legyen. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 139 igen szavazattal, 210 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem