DR. SZÁJER JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Hozzászólásom tulajdonképpen okafogyottá vált, hiszen lényegében ugyanazt akartam elmondani, amit Dávid Ibolya. Hiszen én is azon kétségek között voltam itt, hogy nem világos sem Torgyán képviselő úrnak, sem pedig az elnök asszonynak az ismertetésében, hogy tulajdonképpen mi volt az oka a megtagadásnak.
Ha a megtagadás oka - amint a levélből idézte a frakcióvezető úr - az Országgyűlés tekintélyének a megvédelmezése, abban az esetben ez valóban cenzúrázásnak minősülhet, hiszen egy képviselőcsoporthoz telepített jognak a gyakorlását ezen a címen nem lehet megtagadni.
Abban az esetben, ha viszont a tárgymegjelölés volt az elnök úr problémája, akkor más a helyzet, hiszen ez valóban az elnöknek a vizsgálata, de ugyanakkor itt - szintén egyetértek Dávid Ibolyával - köti a szokásjog, az eddigi gyakorlat, még akkor is... - és ebben benne van az is, hogy nyilván egy-egy képviselőcsoport, amikor egy-egy ilyen címet ad a kérdésének vagy az észrevételeinek, abban az esetben nem elsősorban a parlamentet, hanem elsősorban saját magát minősíti, saját magáról állít ki bizonyítékot. Éppen ezért ízlésemnek nem tetsző az, amit a kisgazda képviselőcsoport csinált, ugyanakkor a parlamenti jogok, a parlamenti frakciók jogának a védelmében mindenképpen fel kell emelni a szavunkat, hiszen ez más esetekben, adott esetben tényleg terjedelmesebb és jelentősebb mértékű tartalmi cenzúrázáshoz vezet. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem