DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnöknő. Én úgy gondolom, a politikai tisztesség megkívánja, hogy mindenekelőtt észrevételezzük: az egész Ház igényelte Békesi miniszter úr tájékoztatását, ezért én nagyon furcsállom, ha most utólag ezt bárki kifogásolja, és kvázi a miniszter úrnak rója fel, hogy ezt a tájékoztatást megadta. (Taps, derültség.)
Ugyanakkor nem vitatom: a teljesség megkívánná, hogy a magáncégeknél igazgatótanácsi vagy felügyelő bizottsági tagságot (Nagy taps.) ellátó képviselők névjegyzéke is napvilágra kerüljön, ezért ha ezt a tájékoztatást utólag megkaphatnánk, akkor a Független Kisgazdapárt ezt az indítványt is meg fogja szavazni. És nem azért, mert a Független Kisgazdapárt frakciójában nincs és nem is volt egyetlenegy igazgatótanácsi vagy felügyelő bizottsági tag sem. Akik voltak, azokat a Független Kisgazdapártból már korábban kizártuk, és azok (Nagy derültség.) az Egyesült Kisgazdapártnak mondott (Derültség.) politikai képződmény mesterséges létrehozásával akarták a Kisgazdapártot lejáratni.
De úgy gondolom, az egész Ház - ha már megkapta a felvilágosítás egyik részét - joggal várhatja a másik részét. És egyetértek azzal, hogy azt az összeférhetetlenségi szabályt, amelyet még az Ellenzéki Kerekasztal kezdeményezésére a háromoldalú tárgyaláson elfogadtunk - én magam is részese voltam ezen javaslat megfogalmazásának -, újra elővegyük.
Emlékeztetném az igen tisztelt Házat arra, hogy akkor nemcsak az állami igazgatótanácsi, felügyelő bizottsági tagságot, hanem a magáncégeknél betöltött ilyen tisztségeket is összeférhetetlennek tartottuk az országgyűlési képviselői jogállással, és nagyon sajnálom, hogy végül ezt a törvényt nem hoztuk a Ház elé.
Ez a törvény kész van, az akkori igazságügyi kormányzatnál meg kell hogy legyen. Minden további nélkül elfogadtatható lenne, hiszen annak idején ezzel az MSZP éppúgy egyetértett, mint az MDF vagy az SZDSZ, vagy a Fidesz, vagy a Kisgazdapárt képviselői is; ezért tehát még egyszer megköszönöm a tájékoztatást, és magam is azt kérem, hogy ezt a kérdést ma zárjuk le. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem