ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Frakcióvezető Úr! Amikor ön nem tartózkodott az ülésteremben, üzenetet kaptam Füzessy képviselő úrtól, miszerint Surján László feltétlenül szeretné elmondani fölszólalását. Nem a Független Kisgazdapárt időkerete terhére, hanem a Kereszténydemokrata Néppárt a szövetkezeti törvényben előzetesen bejelentette egy képviselője fölszólalását, és ennek a felszólalásnak az időkerete terhére, illetőleg csökkentésére, későbbi áthelyezésére kértek meg engem.
Én nem kívántam a Házban az időt azzal húzni, hogy részletesen elmondom, milyen üzenetet kaptam, mit válaszoltam és mit üzentem vissza, hanem úgy gondoltam, hogy 1 óra 15 percre áttérhetünk a szövetkezeti törvényre, és majd a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőjének fölszólalását későbbre tesszük. Ezzel teljesítjük a kereszténydemokrata párt kérését, miszerint a költségvetési vitában felszólalhat dr. Surján László. Én úgy gondolom, nem érdemeltem meg azt a hangot, amit frakcióvezető úr velem szemben itt a Házban most megengedett. Őszintén megmondom, hogy nem is értem. Hiszen a Független Kisgazdapárt iránt én elfogult vagyok, és ragaszkodom hozzá, hogy az időkeretet a szövetkezeti törvényre fordítsuk. Ezért tehát, amennyiben lehet, én kérem képviselő urat, hogy most a házbizottságot ne hivassa össze, mert akkor a nyilvánosságot a szövetkezeti törvénytől vesszük el. Javaslom, hogy egy későbbi időpontban hívjuk össze a házbizottságot, amikor nem a szövetkezeti törvény keretére menne az idő. Ha ez megfelelő önnek, akkor kérem, jelezze. Ha most azonnal kéri, akkor természetesen én a Házszabálynak megfelelően azonnal szünetet rendelek el, összehívom a házbizottságot. Mielőtt dr. Torgyán Józsefnek megadnám újra a szót, Füzessy Tibornak adom meg, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőjének. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem