DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnöknő, a szót. Az ön pártos eljárása miatt vagyok kénytelen felszólalni. Ugyanis ön jelen volt a házbizottság ülésén, amikor szóba került, hogy a Független Kisgazdapárt a szövetkezeti törvényről szóló vita kapcsán, bár összesen 18 jelentkező volt, és abból 9 kisgazda, végül is az elmúlt héten csak egy kisgazda kapott szólási lehetőséget. A házbizottság ezt úgy igyekezett kompenzálni, hogy televíziós közvetítési időben, hosszú vita után hatpárti konszenzus alapján megállapodott, hogy ma 13 órától kerül sor az elmaradt felszólalásokra, ezért a kisgazdapárt föladta az ebédszünet lehetőségét.
Ennek ellenére megkeresett a kereszténydemokrata párt frakcióvezetője és kért - miután Surján pártelnök úr úgy tűnik, a költségvetési vitából ma kimarad a tv-köz-vetítésből -, hogy mi mondjunk le a szövetkezeti vita terhére Surján miniszter úr javára erről az időkeretről. Én közöltem, hogy ehhez nem járulunk hozzá. A frakcióval ezt megvitattam. Ezek után elnöknő önkényesen, egy perccel egy óra előtt szót adott Surján képviselőtársunknak. Ezáltal elvett 14 percet a kisgazdapárt felszólalási idejéből.
Csak emlékeztetem arra, hogy ma délelőtt minősíthetetlen hangon rám támadt az elnöklő Salamon alelnök úr, mert a kisgazdapártnak az volt a megállapodása, hogy az egymás közti megbeszélés alapján én néhány perccel többet beszélek, Lányi képviselőtársunk néhány perccel kevesebbet. Ezt be is tartottuk, Lányi képviselőtársam még nagyvonalúan néhány percet ajándékozott is a Háznak.
Ezek után úgy gondolom, különösen méltánytalan a kisgazdapárttal szemben az ön eljárása, és ezért én kérem a házbizottság összehívását, mert ilyen körülmények között a kisgazdapárt megrövidült 15 perccel. Köszönöm a türelmüket. (Közbeszólások balról: És most még hárommal!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem