KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Ha a házbizottságban felmerült, hogy valamelyik kérdésben nincs egyetértés, akkor szokta feltenni az elnök az adott tárgysorozati pontot, hogy azt külön szavazza meg a Ház.
Az példátlan, hogy ha egy házbizottságban kialakult egy közös álláspont, akkor abból előzetesen kiemelünk valamit, hogy azt mégsem vegyük tárgysorozatba. Ez nem ügyrendi javaslat.
Akkor merülhet fel ügyrendi javaslatként, ha már tárgyalunk egy adott kérdésről. Akkor egy ügyrendi javaslat van, hogy ebben ez legyen vagy az legyen.
Véleményem szerint a tárgysorozat megállapításával kapcsolatban nincs helye előzetes ügyrendi javaslatnak, hiszen egyelőre még nem vettük tárgysorozatba ezt a kérdést sem.
Egyébként semmi akadálya nincs, hogy amikor holnap, amikor a házbizottságban egyeztetett tárgysorozatot megállapítja és elfogadja a tisztelt Ház, Balás István felvesse a vitában, hogy úgy érzi, hogy ez a kérdés elhalasztható, tehát döntés nem születhet benne, mert ő igényli ezt és ezt az okiratot hozzá.
Meggyőződésem szerint, hogyha ezt a megoldást követnénk, akkor a napirendre tűzés, a tárgysorozatba vétel tekintetében egy új gyakorlatot vezetnénk be, és a házbizottsági egyeztetések feleslegessé válnának.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem