ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Kónya Imre okfejtése nagyon világos, de amiről ő beszél, az egy másik eset. Az az eset … (Derültség és taps a bal oldalon.) …, bocsánatot kérek, amikor a házbizottságban megoszlanak a vélemények, és nem alakult ki a tárgysorozat előterjesztése kérdésében konszenzus.
Valóban egy szokatlan dolog, amivel most Balás István fellépett, mert erre hároméves gyakorlatunkban nem volt precedens, hogy a házbizottsági döntéssel ellentétben egy képviselő a tárgysorozat előterjesztett változatával kapcsolatban ügyrendi javaslatot tesz. Mivel azonban a Házszabály verbálisan ezt nem zárja ki, én azt javaslom a tisztelt Háznak, hogy szavazzunk a kérdés felett.
Egyetlenegy ügyrendi javaslatot tudok elképzelni, amelyik ennek elébevág: az az lenne, hogy mivel precedens híján vagyunk, ha valaki ügyrendi javaslatot tesz, hogy az ügyet utaljuk az ügyrendi bizottság elé. De én ezt nem javaslom, mert egyszerűen csak áthárítanánk a döntés felelősségét.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem