ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Balás István előterjesztésével kapcsolatban, amelyet most, az elnöklésem alatt kaptam kézhez, de mint ügyrendi javaslatot köteles vagyok előterjeszteni, két észrevételt szeretnék tenni.
A napirendre tűzés és a tárgysorozatba emelés tárgya volt a házbizottság múlt csütörtöki ülésének, ahol a hat frakció, illetve a függetlenek képviselője részéről nem hangzott el ellenvetés a tárgysorozatba emelés tekintetében, illetve egy ilyen kiegészítési igény. Ez az egyik megjegyzésem.
A másik megjegyzésem az, hogy természetesen én a kérdést csak abban a formában tehetem fel, ahogy azt Balás István az ügyrendi javaslatában megfogalmazta.
Kérdezem tehát az Országgyűlést, egyetért-e Balás István most előterjesztett ügyrendi javaslatával, amely a magyar-ukrán szerződés tárgyalásának elhalasztását javasolja. (Dr. Antall József miniszterelnök kér szót.) Sajnos, nem adhatom meg miniszterelnök úrnak a szót. Kérem szépen, annyira egyértelmű e téren a Házszabály: ügyrendi javaslatban nem nyithatok vitát. (Taps a bal oldalon.) Abban az esetben tehetek, ha egy újabb ügyrendi javaslat van, de az alapjavaslat, a tárgysorozat írásban azt tartalmazza, hogy foglaljuk tárgysorozatunkba ezt a vitát.
Balás István ellenjavaslattal élt. Most a halasztási ügyrendi javaslat kérdésében teszem fel szavazásra a kérdést. (Dr. Kónya Imre jelentkezik.) Tisztelt Országgyűlés! Tehát … Kónya Imre ügyrendi kérdésben kíván szólni? (Zaj. - Közbeszólások: Szavazás van! - Az elnök csenget.)
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Kónya Imre (MDF)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem