BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF)
BALÁS ISTVÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Valamennyien megkaptuk a Kormány előterjesztését, az ahhoz mellékelt szerződésszöveget, és annak valamennyien olvashattuk a 17. cikkét, mely rögzíti, hogy a szerződő felek abban is megállapodtak, hogy végrehajtják az 1991. május 31-én aláírt nyilatkozat, illetőleg ahhoz csatolt jegyzőkönyv szövegében foglalt kötelezettségvállalásaikat. Ez utóbbi két okmányt nem kapták meg az országgyűlési képviselők.
Hazánk nemzetközi szerződései általában hatpárti konszenzussal esnek egybe, ezért általában éles vitákra nem is szokott sor kerülni. Úgy gondolom, hogy az ukrán barátainkkal kötött szerződés komolysága, súlya hasonló gyakorlat folytatását teszi indokolttá. Ezért javaslom azt, hogy mindaddig a Ház ne tárgyalja ezt a szerződést, amíg a szerződésben hivatkozott mellékleteket meg nem kapja.
A kérdés felvetésénél azért vagyok egy kicsit gondban, mert tudom, hogy a megfogalmazás szerint úgy tenné fel elnök úr a kérdést, hogy szavazzon igennel az, aki azt szeretné, hogy ne kerüljön ez a Ház asztalára ezen az ülésen. Ez azonban egy fordított kérdésfeltevést igényelne.
(16.10)
Elnézést kérek, hogyha a kezemben lévő forgatókönyvből rossz következtetést vontam le. A Háznak nyilván arról kell szavaznia, miután a napirendre vételről még nem szavaztunk, hogy e héten felveszi-e a tárgysorozatba vagy nem ezt a napirendi javaslatot. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem