TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Ügyrendi javaslatom volna azzal kapcsolatban, hogy mind Jeszenszky külügyminiszter úr, mind Csóti György, a külügyi bizottság alelnöke félrevezette a Parlamentet… (Zaj.) …, és ezzel kapcsolatban kell egy ügyrendi indítvány előterjesztenem.
Utalni szerettem volna, és részletesen szerettem volna ebben a körben felszólalni, de ha nincs rá lehetőség… (Moraj.) …, akkor utalok mégiscsak arra, hogy Jeszenszky külügyminiszter úr… (Közbeszólások a jobb oldalról: Ügyrend! Ügyrend!) … a parlamenti jegyzőkönyv tanúbizonysága szerint a jogban tévedett akkor, amikor azt állította, hogy a szerződés szövege lényegét tekintve egyet jelent azzal, hogy az erőszakos határváltoztatás igényéről mond le… (Takácsy Gyula: Ez már vita! - Általános zaj.) a szerződés. Kérem, ez jegyzőkönyvben van rögzítve, és ugyanezt mondta most Csóti György! De ez egy jogi dilettantizmus, és valótlan, nem igaz! (Zaj, közbeszólások. - Dr. Salamon László: Elnök úr, ez már vita!) Tudniillik a nemzetközi jogban ugyanúgy kell érteni a szöveget, mint bármely nemzet jogrendjében, tehát a leírt szöveget az illető… (A mikrofon nem él.) … ország nyelvén kell értelmezni. (A képviselők tapssal fogadják a mikrofon kikapcsolását.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem