ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Torgyán József: Elnök úr, egy ügyrendi javaslatom van! Be vagyok jelentkezve régóta, ügyrendi javaslatom van! - Bánffy György: Az Országgyűlés vita nélkül határoz! - Általános zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Kis nyugalmat kérek, mindenkire sor kerül. Dr. Torgyán József valóban korábban jelentkezett, itt van előttem a lista, de nem derült ebből ki, hogy ügyrendi kérdésben nyilatkoznék.
Most azonban elhangzott egy konkrét ügyrendi javaslat, és erről az Országgyűlésnek vita nélkül szavaznia kell. (Dr. Torgyán József: De akkor meg el tetszik engem zárni a lehetőségtől! Elnézést, de ez tisztességtelen! - Zaj.) Dr. Torgyán úr, ön még nem is tudja, hogy fog szavazni az Országgyűlés! (Derültség. - Dr. Torgyán József: De, természetesen tudom!)
Kérdezem tehát az Országgyűlést, elfogadja-e dr. Fodor István képviselő úr ügyrendi javaslatát, amely úgy hangzott, hogy zárjuk le a részletes vitát. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik. Folyamatos zaj.) Köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 193 igen szavazattal, 20 ellenszavazattal, 18 tartózkodás mellett a részletes vitát lezárta.
(Dr. Torgyán József: Ügyrendi javaslatom ettől függetlenül van, elnök úr!)
Igen. Ezt az ügyrendi javaslatot elintéztük. (Derültség.) Megadom a szót dr. Torgyán József képviselő úrnak.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Torgyán József (FKgP)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem