KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP)

Teljes szövegű keresés

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP)
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt héten kérdést intéztem a munkaügyi és a népjóléti tárca vezetőihez a női nyugdíjkorhatár felemelése tárgyában. A jogszabályok alapján ugyanis egyértelműnek tűnik, hogy a nők nyugdíjkorhatárának felemelése megváltoztatta a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjhoz jutás időpontját, ehhez a két ellátáshoz hasonlóan eltolta az átmeneti járadék megnyílásának időpontját is.
A miniszter úr válaszából úgy ítéltük meg, hogy a miniszter úr is ellentmondásosnak ítéli meg a jogi helyzetet, és veszélyesnek látja a kialakult jogbizonytalanságot. Ezért Csehák Judit képviselőtársammal a törvény megnyitását és átmeneti intézkedés törvénybe iktatását javasoljuk.
Ez az átmeneti intézkedés azokat a nőket érinti, akik ebben az évben joggal számíthattak arra, hogy 55 éves koruk előtt nyugdíjba mehetnek akár korkedvezmény, akár korengedmény igénybevételével, akár azért, mert csökkent munkaképességükkel átmeneti járadékra számítottak.
Szeretném hangsúlyozni, hogy javaslatunk átmeneti intézkedés, és nem oldja meg azt a problémakört, amelyre miniszter úr a múlt héten válaszában utalt. Továbbra is szükséges a törvényi kötelezettség által egyébként a Parlament számára előírt törvény meghozatala, amelyik a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségeiről rendelkezik, és amely törvény valószínűleg véglegesen megoldja majd a most érintett korosztályi csoportok nyugdíjba vonulásának kérdéskörét is.
Mivel a bizonytalan állapot fenn nem tartható, ezért indítványunk sürgős tárgyalásához kérem képviselőtársaim és a parlamenti bizottságok hatékony támogatását. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem