ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy nagyon rövid felvilágosításokat nyújtsak. Az Országgyűlés elnöke, összhangban a házbizottság határozataival, amelyben a házbizottság valamennyi érdekelt, tehát valamennyi frakció részvételével hozott döntéseiben, a független csoport különvéleményét egyes részletkérdésekben most külön fel nem említve, úgy foglalt állást, hogy rövidítetten: a Kisgazda-képviselőcsoport elnevezést használjuk az úgynevezett 36-ok csoportjával kapcsolatban, figyelembe véve Torgyán József korábbi tiltakozását, amelyik e csoporttal kapcsolatban a párt szó használatát kifogásolta.
(15.30)
Legyen szabad megemlítenem azonban, hogy mindaddig az Országgyűlés házbizottságával összhangban, annak elnöke ezt a formulát fogja használni, amíg nincs oka — mégpedig jogilag dokumentált oka — ennek megváltoztatására.
Az Országgyűlés elnöke a házbizottsággal egyetértésben Bejczy Sándor múltkori bejelentését, amelyet most fontos vonatkozásaiban Böröcz István megerősített, politikai nyilatkozatnak tekintette, de mindaddig — és ebben a kérdésben valóban találkozik álláspontom Torgyán Józsefével —, amíg az új alakulat hivatalos bejegyzése nem történik meg, nem alkalmazza azt a politikai deklarációban szereplő pártelnevezést, amelyről Bejczy Sándor szólt.
Úgy gondolom, hogy ezzel a megoldással, ami az egyetlen jogszerű, valamennyi Torgyán József által felsorolt paragrafussal is összhangban áll, élni fogok, amíg Böröcz Istvánék be nem nyújtják a cégbírósági bejegyzésről szóló okmányt. Ha az akkori eljárásunk bármilyen jogszerű alapról bírálható, akkor ez a bírálat minden bizonnyal nem fog elmaradni. (Dr. Torgyán József: Elnök úr! Ügyrendi észrevétel!) Ügyrendi észrevételt a mai tárgysorozat vonatkozásában tehet Torgyán József. Ha erre irányul, tessék.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Torgyán József (FKgP)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem