SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:
SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság 8661-es számú módosító javaslata arra szolgál, hogy a határozathozatal során egymásnak ellentmondó néhány rendelkezés született, továbbá született egy olyan rendelkezés – nevezetesen a tizedesvessző, tizedespont használatának kérdésében –, amelyet gyakorlatilag végrehajtani nem lehet. Ezeket kell kiküszöbölni – erről szól ez a határozat.
Itt annyit szeretnék elmondani, tulajdonképpen érdemi pontként, hogy a bizottság egy ponton került érdemi döntés elé. Itt arról van szó, hogy a gimnáziumi, középiskolai oktatás normatívájánál a Parlament egymásnak ellentmondó döntéseket hozott: nevezetesen megszavazta a 62 500 forintos és a 61 500 forintos normatívát is. Ezek után dönteni kellett, hogy a kettő közül melyik legyen hatályos.
(12.50)
A bizottság úgy döntött, hogy nemcsak a Művelődési Minisztérium által finanszírozott középiskoláknál, hanem az önkormányzatokon keresztül finanszírozott középiskoláknál is a 62 500 forintos – tehát a magasabb – normatívát tartja helyesnek. A bizottság erről a kérdésről egyhangúlag határozott, és a bizottság döntését a Kormány is elfogadta.
Ennyit szerettem volna elmondani a javaslatról. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem