ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottak alapján a Magyar Köztársaság és Ausztrália között a kettős adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén Canberrában, 1990. november 29-én aláírt egyezmény megerősítéséről szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a külügyi bizottságnak, a költségvetési bizottságnak és az alkotmányügyi bizottságnak; a Magyar Köztársaság és Ausztrália között a beruházások kölcsönös elősegítéséről és védelméről Budapesten, 1991. augusztus 15-én aláírt megállapodás megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a külügyi bizottságnak, a gazdasági bizottságnak és az alkotmányügyi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Rott Nándor képviselő úr, a környezetvédelmi bizottság elnöke jelezte, hogy a tartósan állami tulajdonban maradó vagyon kezeléséről és hasznosításáról rendelkező törvényjavaslatot, illetőleg az időlegesen állami tulajdonban lévő vagyon értékesítéséről és hasznosításáról és védelméről rendelkező törvényjavaslatot, valamint az állami vállalkozói vagyonra vonatkozó törvényekkel összefüggő jogszabályok módosítását indítványozó törvényjavaslatot a környezetvédelmi bizottság is meg kívánja tárgyalni.
A bizottság elnöke kérésének helyt adva a három javaslatot megtárgyalásra kiadom a környezetvédelmi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Pásztor Gyula képviselő úr, frakcióvezető és képviselőtársai bejelentették, hogy a személyi javaslat tárgyában előterjesztett és tegnap tárgysorozatba sorolt javaslatuk tárgyalását kérik elhalasztani jövő heti ülésünkre, tekintettel arra, hogy bizonyos egyezségi tárgyalásokat kívánnak folytatni az érdekeltekkel.
Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először következik a postáról szóló törvényjavaslat általános vitája.
Ezt követi a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer megvalósításáról és üzemeltetéséről kötött 1977. évi magyar-csehszlovák szerződésről rendelkező országgyűlési határozati javaslat általános vitájának folytatása és lezárása.
Majd következik az 1991–92. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájának újramegnyitása.
Délután a szokott időpontban, 14 órától 16 óráig az interpellációk és a kérdések hangzanak el.
Ezt követi a Moszkvában, 1969. február 27-én aláírt, a nemzetközi tudományos és műszaki tájékoztatási központ alapítására kötött egyezmény kihirdetéséről szóló törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezését indítványozó törvényjavaslat tárgyalása.
Ezt követően sorra kerül a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.
Majd követi ezt az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok kiegészítő állami támogatásáról szóló 1991. évi LIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása.
Végül sorra kerül a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem