GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakciójának vezetője:

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakciójának vezetője:
GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakciójának vezetője: Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Utaltam az előbb arra, hogy szeretném elkerülni, hogy hosszadalmas jogi vitákba bonyolódjunk. De Csépe Béla hozzászólása mégis arra késztet, hogy egy dologra felhívjam a figyelmét. A mandátumigazolásnál nem az Országgyűlés választja meg a képviselőt. Keleti Györgyöt Kisbér választókörzetének szavazópolgárai közül 68% választotta meg és nem az Országgyűlés. Tehát itt nem erről van szó.
Ami pedig a precedenst illeti – ha Csépe Béla képviselőtársam emlékszik rá – a házbizottság hosszadalmas vitájában is csak az utolsó pillanatban tettem említést arról – és most is csak az ő hozzászólása váltotta ki belőlem –, hogy azért ennek a döntéselhalasztásnak bizonyos előzményei voltak. Ezt nem cáfolták meg azok sem, akik ügyrendi javaslatot tettek az elhalasztásra. Nevezetesen, hogy kérdés volt az, hogy Izsó úr melyik frakcióba kíván ülni. Ezzel nem szeretnék szimpátiát mutatni egyik vagy másik kisgazda frakció iránt sem. Én csak arra szeretnék utalni, hogy ez igenis bizalmi kérdés, és ennyiben politikai kérdés, amit nem lehet egyszerűen többség-kisebbség alapon megítélni.
Tudom, hogy ebben a kérdésben vita van az ellenzék és a koalíció között. De tudomásul kell venni, hogy a demokrácia nem működik másként, minthogy a felek között egyfajta bizalmi viszony kialakul. Hangsúlyozom még egyszer, ennek a bizalmi viszonynak a veszélyeztetését látom abban a döntésben vagy állásfoglalásban, amely e mandátum sorsában való állásfoglalást továbbra is el akarja halasztani. Ezt kell meggondolni a tisztelt koalíciónak, amikor ebben állást foglal. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem