ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság által elfogadott álláspont nem "igen" vagy "nem" mostani eldöntését, hanem annak eldöntését írta elő, hogy a mandátumvizsgáló bizottság terjesszen elő egy kiegészítést, majd annak nyomán kerüljön sor a döntésre. (Király Zoltán: Az előbb nem ezt mondta, elnök úr!)
Szó szerint felolvasom, amit az előbb mondtam. (Olvassa.) "A házbizottságban egyetértés alakult ki abban, hogy a választási és mandátumvizsgáló bizottság terjesszen kiegészítő jelentést az Országgyűlés elé, amire a mandátumvizsgáló bizottság tisztelt elnöke vállalkozott is." Ezt mondtam. Nem alakult ki viszont egyetértés abban, hogy a kiegészítő jelentés ismertetésére, illetőleg azt követően határozathozatalára mikor kerüljön sor.
Ezzel kapcsolatban – figyeljen Király Zoltán képviselő úr (Derültség.) tudniillik az "ezzel" a kiegészítő jelentés előterjesztésének időpontjára vonatkozik – három javaslat hangzott el, amint azt az írásban kiküldött napirendi javaslat is ismerteti. S ezek után mondottam el az időpont tekintetében a házbizottságban megoszló véleményeket, amelyeket már nem akarok újra ismételni.
Én szeretnék visszatérni az eredeti előterjesztésre, amely – ismétlem – nem magának a mandátum igazolásának a kérdésére irányul, hanem a mandátumvizsgáló bizottság egyhangú házbizottsági döntéssel előterjesztendő kiegészítő jelentése meghallgatásának időpontjára vonatkozik. E tekintetben én nem ismerek a házbizottságban semmilyen olyan fenntartást, amely a házbizottság rendjének esetleges átalakításával kapcsolatba hozná ezt a kérdést.
Felteszem tehát a tisztelt Országgyűlésnek a kérdést. (Zaj. – Hack Péter: Ügyrend! Többen is jelentkeznek.)
Kérem szépen, Gál Zoltán képviselő-csoporti vezető kíván szólni.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Gál Zoltán, az MSZP frakcióvezetője

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem