ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottakkal összhangban a Magyar Köztársaság és az Európai Közösségek, illetve azok tagállamai közötti társulás létesítéséről szóló, Brüsszelben, 1991. december 16-án aláírt európai megállapodás megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a külügyi, az alkotmányügyi, az európai közösségi ügyek, a gazdasági, a mezőgazdasági és a környezetvédelmi bizottságnak.
(10.10)
A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottságnak.
Az európai felsőoktatáshoz történő felzárkózást segítő alapról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a kulturális és az alkotmányügyi bizottságnak.
Az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról rendelkező törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottságnak.
Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először a magzati élet védelméről szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk.
Ezt követi a Magyar Köztársaság 1992. évi pótköltségvetéséről, annak alakulásáról és az államháztartás helyzetéről szóló határozati javaslat általános vitájának folytatása.
14 és 16 óra között az interpellációk és kérdések előterjesztésére kerül sor.
Ezután határozathozatalok következnek; kérem a határozatképesség feltétlen biztosítását.
Először a nemzeti és etnikai kisebbségek részére elkülönített 1992. évi tartalékalap elosztásáról szóló határozati javaslat vitája és határozathozatala.
Majd a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló törvény, a Munka Törvénykönyve, a közalkalmazottak jogállását szabályozó törvény módosítását indítványozó javaslat határozathozatala.
Ezután a Kormány foglalkoztatáspolitikai koncepciójának benyújtásáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános és részletes vitája, s lehetőség szerint határozathozatala következik. Hogy ez a lehetőség valósággá váljék, a jelenléten túl az is szükséges, hogy a szociális, a gazdasági és az alkotmányügyi bizottság megtárgyaljon két rendkívül rövid, határidőt érintő módosítást a déli szünetben.
Ezt követi a Országgyűlés Házszabályairól szóló határozat módosítását indítványozó 7227-es számú javaslat általános vitájának újramegnyitása, részletes vitája és határozathozatala.
Majd az ugyancsak a Házszabály módosításáról szóló 7228-as számú javaslat általános vitája.
Ezután mentelmi ügyekben, illetve egy személyi ügyben határoz az Országgyűlés.
Végül a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvényjavaslat határozathozatalával zárjuk ülésnapunk munkáját.
Már előrevetítően szólok arról, hogy holnap költségvetési vitát, illetve az energiapolitikai koncepcióval kapcsolatos vitát folytatjuk, és egy felülvizsgálati kérelmet bírálunk el.
Döntés törvényjavaslat sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem