ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Néhány információt kénytelen vagyok az elnöki székből megadni.
A házbizottság tegnapi ülésén a pótlólagos módosító javaslatok benyújtása végett kérték a frakciók a vita megnyitását. Elnökként ezt természetesen úgy értelmezem, hogyha valaki pótlólagosan szólni akar, annak is megadom a lehetőséget. Tehát Pál Lászlónak e tekintetben nem volt oka panaszra.
Az Országgyűlés időgazdálkodása szempontjából azonban zárójelesen szeretnék figyelmeztetni arra, hogy a vitáink megnyújtásában nem játszhat az szerepet, hogy egyes képviselők nem élnek az esti felszólalás lehetőségével, és helyette más alkalommal kívánnak felszólalni. (Közbeszólás jobbról: Így van! – Taps jobbról.) Ez nem személyre szóló, de a felszólalásnak a lehetősége – mint tájékoztattak – a korábbi, e tárgynál elnöklő Szűrös Mátyás működése idején adott volt.
A második megjegyzésem ugyancsak Szűrös Mátyás alelnöklésének bírálatával kapcsolatban az, hogy ő nem általánosságban tett kifogást az ellenzéki szónokok túlzott aktivitása ellen, hanem konkrétan megjegyzést tett – vitatható, hogy helyesen-e – egy szónok időfelhasználására, aki két felszólalásában közel egy órán át foglalkozott a törvényjavaslattal.
Úgy gondolom, hogy ilyen megjegyzés – ha vitatható is – nem általánosítható olyan mértékben, mint ezt Pál László tette.
Harmadszor: örvendetesen tudomásul veszem, hogy a Magyar Szocialista Párt eleget tett annak, ami miatt a részletes vita újramegnyitását akarta, és benyújtotta a módosító javaslatokat.
Tisztelettel kérdezem a Szabad Demokraták Szövetségét, hogy élt-e a módosítások benyújtásának lehetőségével, mert az ő képviselőcsoportjuk volt a másik, amelyik erre való tekintettel kérte a részletes vita újramegnyitását. Igen. Gaál Gyula bólintásával úgy értelmezem, hogy élt, illetve a dolog folyamatban van. Szabad így értelmeznem? Igen. Akkor erre való tekintettel, úgy tekintve, hogy mindkét képviselőcsoport, amelyik a részletes vita megnyitását kérte, élt a lehetőséggel, illetve a módosító javaslataik benyújtása folyamatban van, és a déli időpontig mindenképpen megtörténik.
Nem tudom, Szűcs István élni kíván-e a felszólalás lehetőségével. Igen? Akkor kétperces felszólalási lehetőséget kér még Pál László, utána Szűcs Istvánt illeti a szó.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem