ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Több képviselő nem jelezte felszólalási szándékát. A részletes vitát azonban nem zárhatjuk le, miután kapcsolódó módosító javaslatot nyújt be Tellér Gyula képviselő úr.
Kérem ezért az érdekelt bizottságokat, hogy a két ünnep között ezt tárgyalják meg. Szombat délelőtt bizottsági ülés…, illetve bocsánat, ünnep után bizottsági ülések lesznek, kérem, tűzzék ezt napirendre.
Most pedig, tisztelt Országgyűlés, megkísérelünk döntést hozni személyi javaslatokról. Ezért kérem képviselőtársaimat, akik hallják, fáradjanak a terembe; közben a csengő szól. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! A szünet előtti bejelentéssel összhangban javaslatot teszek az ülés tárgysorozatának kiegészítésére.
Indítványozom, hogy az Országgyűlés a mai ülésnap tárgysorozatát egészítse ki a személyi javaslatokról szóló döntéssel. Új bizottsági tagok választásáról van szó.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. Az ülés határozatképtelen.) Kérem képviselőtársaimat, foglaljanak helyet. Megismételjük a szavazást; talán nem mindenki tudott még szavazni.
Kérem a technikusokat, intézkedjenek, Katona Béla gépe nem működik, kérem bekapcsolni.
Tehát indítványozom az Országgyűlésnek, hogy a mai ülésnap tárgysorozatát egészítse ki a személyi javaslatokról szóló döntéssel; bizottsági tagok választásáról van szó.
Kérdezem, hogy az Országgyűlés egyetért-e a javaslattal. (Zaj, mozgolódás.) Kérem, kinek nem működik a gépe? (Közbeszólások: Senkinek! – Az ellenzéknek! – Derültség.)
Kérem szépen, most senkinek nem működik jelenleg. Majd ha bekapcsolják a jelzőtáblát, akkor kérem, hogy szavazzanak. (Rövid szünet.)
Kérem a táblát beállítani! (Rövid szünet.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e az általam előterjesztett javaslattal. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. Az ülés határozatképtelen.)
Igen, 5 államtitkárral sem elegendő. Kérem, Eörsi Mátyás képviselő úr!
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Eörsi Mátyás (SZDSZ)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem