BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem szeretném, ha úgy zárnánk le ezt a vitát, hogy néhány kérdést nem tisztáztunk.
Szabad elnök úr hozzászólt a tagosítás ügyéhez. Annyit szeretnék ezzel kapcsolatosan mondani, hogy nagyon szép gondolatok, rendkívül fontosak, de e törvényen belül nem megoldhatók.
Azt szeretném a figyelmükbe ajánlani, hogy két teljesen külön dologról van szó. Külön jelölik ki a földet kárpótlásra, külön jelölik ki a szövetkezetben dolgozó tagok tulajdonába visszaadásra. Ezt a kettőt e törvény keretein belül nem lehet összehozni. Ez egy másik törvény vagy egy jelentős propaganda hatása lehet, de itt kezelhetetlen ez a kérdés. Rengeteget gondolkodtunk ezen a dolgon, de nem tudjuk, ebben a törvényben nem tudjuk megoldani.
A másik pedig: Sipos képviselő úr fölvetette, hogy ne kelljen alkalmazni ezt a törvényt akkor, ha átalakultak. Erre ajánlom a 2. § (3) és (4) bekezdését, ezt a kérdést megoldja. Nem kell alkalmazni. Ha átalakultak a szövetkezetek, akkor már az új szövetkezeti törvény vonatkozik rájuk és nem az átalakulási. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem