KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Teljes szövegű keresés

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Köszönöm, Elnök Úr! A magam részéről a határozati javaslattal, főleg ezzel a "most"-tal egyetértek, ez egy nagyon fontos módosítás egyrészt, másrészt teljesen egyetértek azzal, amit Gaál Gyula mondott itt, hogy az államháztartási törvényben milyen eljárási és egyéb szabályok kellenek, de azért felhívnám a tisztelt Ház figyelmét arra, hogy semmilyen átcsoportosítást ezidáig nem hajtottunk végre – egy. Kettő: gyakorlatilag tartalék nélkül június 17-én áll még a költségvetés, mert nincs tartalékunk sem, tehát azért nem egy olyan rossz teljesítmény – mármint a munkatársaimé, nem az enyém.
A másik: hát azért egy felelős kormány, miért kell előírni, hogy még egyszer módosítson? Ha be kell jönni, akkor úgyis módosítok, ha egyébként is módosítani kell. Valamennyi költségvetési előirányzat, kivéve az automatákat, törvényben van szabályozva, hát nyilvánvalóan nem fogom túllépni. De hát ha az Országgyűlés át akarja venni a pénzügyminiszterséget, nagyon szívesen átadom ezt a nemes posztot. Be fogunk jönni módosítani minden előírás nélkül. Akkor meg minek előírni? Úgyhogy én így értek egyet. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem