BÁNFFY GYÖRGY (MDF)

Teljes szövegű keresés

BÁNFFY GYÖRGY (MDF)
BÁNFFY GYÖRGY (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ez a most benyújtott és valamikor a jövő esztendőben tárgyalandó törvényjavaslat végre olyan konszenzus alapján született meg, amely az erdészet jogos igényeit éppúgy magában foglalja, mint a mezőgazdaság érdekeit és a nemzeti kincsnek tekintendő vadállomány közösen meghatározott létszámon tartásának és nemesítésének szakmai értékeit és feltételeit.
Három szempontra hívnám csak fel szíves figyelmüket.
1. E törvény alapján az önkormányzatok bizonyos bevételhez fognak jutni.
2. Az állam valutabevétele erről a területről továbbra is biztosított lesz.
3. A törvényjavaslat célja a természetvédelem és az ezzel kapcsolatos nemzetközi egyezmények szellemében a különböző gazdálkodási ágak és a vadgazdálkodás közötti ellentmondások megszüntetése, és a minden oldalon megtalálható szélsőséges magatartásoktól való elhatárolódás, valamint ezen ágak együttműködésének kialakítása.
Antall miniszterelnök legutóbbi levelében arra kérte az Országgyűlést, összpontosítsa munkáját a jövő évi költségvetés és államháztartási törvények megalkotására. Ennek szellemében én most tisztelettel arra kérem az Országgyűlést, hogy az önkormányzatok pénzforrásának legalább részbeni biztosítása érdekében ezt az indítványunkat tűzze napirendre azzal – mint azt a környezetvédelmi államtitkár asszonnyal egyeztettem –, hogy annak jövő évi tárgyalását kössük össze a természetvédelmi, a környezetvédelmi, a földtulajdon- és az erdőtörvény megtárgyalásával.
Köszönöm a szót, Elnök Úr; köszönöm a figyelmet, tisztelt képviselőtársaim. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem